N Y H E D S B R E V

Vores kontor i Byens Hus er åbent hver tirsdag kl. 10,00-14,00.

Historiske bøger kan købes på kontoret

og betales med MobilePay.

Kommende aktiviteter:

Sommerudflugt til

Stenager Mølle og Haraldskær Avlsgård

tirsdag den 18. juni

Vi mødes i Stenager Mølle, Knabberupvej 164, 7100 Vejle, kl. 19,00.

Parkering overfor møllen.

Jørg Rasmussen vil fortælle om Møllens historie, og så vil Marta Rasmussen vise rundt ved museet. Derefter vil Jørg kort fortælle om vinen og deres produktion.

Til slut vil der være mulighed for at se madpakkehuset og for de hurtige kan området beses inden vi kl. 20,15 kører til Haraldskær.

Her vil afdelingsleder i Natur&Udeliv, Klaus Enevoldsen, vise rundt og fortælle om Haraldskærs historie, avlsgården og dens jorders anvendelse i dag og i fremtiden, samt om udstillingen og hærvejsprojektet.

Foreningen giver en øl eller en vand efter ønske. - Kaffe og kage medbringer man selv.

Der er mulighed for fælles kørsel fra P-pladsen ved det gamle rådhus i Jelling kl. 18,30.

Tilmelding til Jonna Kjærgaard senest fredag den 14. juni kl. 12,00 på telefon 21 46 49 86 eller på mail: jonna_bjerg@icloud.com

_______

Ved generalforsamlingen i 2023 blev Laura Holdensen udnævnt til æresmedlem af foreningen. Bestyrelsens formand, Erik Schultz Refsgaard, holdt en lille fin tale for Laura:

IMG_5483D

Kære Laura

Du meddelte i efteråret, at du ville gå ud af bestyrelsen ved generalforsamlingen i 2023.

Først tænkte jeg, at det kunne du da ikke, du har jo været med til at starte foreningen i 1998 – for 25 år siden. Imponerende!

Du har en meget stor viden om Jelling, Jellings historie og de mennesker der bor og har boet her. Og når du begynder at fortælle, skal man spidse ører, for vi kommer langt omkring.

Du har altid sagt din mening her i foreningen Laura. Det ved jeg du også gjorde i dit arbejdsliv. Og så er du dejlig ligeglad med, hvad andre synes om dig, og det du siger. Du søger ikke popularitet, men mener det du siger.

Vi har i foreningen besluttet os for at udnævne dig til æresmedlem, det fortjener du i den grad.

Tak for indsatsen Laura,

– og held og lykke fremover.

Presseklip fra Vejle Amts Folkeblad:

VAF 6.12.2023

VAF 23.6.2023 2

––––––

"Svundne Tider" årgang 2023

Årsskriftet koster 100 kr. i løssalg. For medlemmer dog 50 kr.

Også ældre årgange vil det være mulligt at erhverve.

Årgangene op til 2021 sælges for 20 kr. pr. stk.

Restparti af årgange mellem 2005 og 2021 sælges samlet for kun 200 kr.

–––––––

VI  MANGLER  ENKELTE  MAILADRESSER

Da foreningen udsender nyhedsbreve op til de enkelte arrangementer på mail,

er det vigtigt, at alle vores medlemmer meddeler os deres mailadresse.

Så hvis du ikke modtager nyhedsbreve, og har en mailadresse, bedes du sende den til

cbh@jellingnet.dk

hvorefter du kommer med på foreningens mail-liste, og modtager nyt fra foreningen.

Husk også at meddele, hvis du skifter adresse og/eller mailadresse!